ΚατασκευέςΦροντίδα προς το παιδί

Κατασκευή με τα παιδιά: Φθινοπωρινό κερί

Κατά την δημιουργία αυτού του Blog έλεγα πως θα ασχοληθώ με την ψυχική ηρεμία της μητέρας και πώς να την αποκτήσει. Όμως συνειδητοποιώ ότι η καθημερινότητα μου περιλαμβάνει και άλλα πολλά. Κυρίως φύση και περιβάλλον. Με νοιάζει πως να έρθω πιο κοντά ώστε να το αγαπήσω εγώ πιο πολύ , αλλά και η υπόλοιπη οικογένεια ώστε να το σεβαστούμε περισσότερο.

Έτσι, εγκαινιάζω τη νέα στήλη στο Blog που έχει να κάνει με κατασκευές με τα παιδιά με υλικά από τη φύση ή με κατασκευές με τα παιδιά μέσα στη φύση.

Η πρώτη κατασκευή είναι ένα εύκολο κερί γεμάτο φθινοπωρινές μυρωδιές.

Υλικά

 • Κούπες πορτοκαλιού
 • Μελισσοκέρι σε σταγόνες ή πλάκα – περίπου 300γρ
 • Φυτίλια για ρεσώ (με την ενσωματωμένη βάση του)
 • Μπρίκι (καλύτερα ένα που θα το χρησιμοποιείτε μόνο για τέτοιες κατασκευές μιας και το κερί δύσκολα φεύγει από εκεί)
 • Και ότι μπαχαρικά έχει το ντουλάπι
Φυτίλι

Κατασκευή

 1. Αφού στίψουμε τα πορτοκάλια (και πιούμε τον χυμό 🙂 ) καθαρίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε το εσωτερικό τους με σκοπό να βλέπουμε το άσπρο που έχει μέσα του και όχι τις πορτοκαλί ίνες.
 2. Ακουμπάμε το φυτίλι στον πάτο της κούπας του πορτοκαλιού
 3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το κερί (βάζουμε το κερί μέσα στο μπρίκι και το μπρίκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει)
 4. Αδειάζουμε το κερί μέσα στις κουπες πορτοκαλιού μέχρι λίγο πιο κάτω από την άκρη του φυτιλιού- θέλουμε να προεξέχει η άκρη του για να το ανάψουμε.
 5. Αν μέχρι να το αδειάσουμε το κερί στην κούπα πορτοκαλιού έχει σταθεροποιηθεί το κερί, το ξαναζεσταίνουμε
 6. Όταν αρχίζει να πήζει το κερί μέσα στην κούπα, τοποθετούμε κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο, ότι μπαχαρικά θέλουμε εν ολίγοις.

Εμείς τα ανάψαμε κατά τη διάρκεια του απογευματινού τσαγιού την ώρα που λέγαμε τα νέα μας γύρω από το τραπέζι ή φτιάχναμε κατασκευές. Κράτησε περίπου μια βδομάδα και με αυτά τα υλικά έφτιαξα 2 κούπες πορτοκαλιού (1 πορτοκάλι στη μέση)

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.