Φροντίδα προς το παιδί

Βιβλία γονεϊκότητας που με βοήθησαν

Διαβάζω βιβλία γονεϊκότητας από τότε που ο Β. ήταν νεογέννητο. Τώρα κοντεύει τα 8 και ακόμα λατρεύω να αγοράζω τέτοιου είδους βιβλία, αλλά κυρίως ξενόγλωσσα. Εκεί που μου φάνηκαν πιο χρήσιμα όμως ήταν όταν ήρθε και η Σ. με 2.5 μόλις χρόνια διαφορά από τον αδερφό του. Τα είδα σκούρα! Σύγκρουση αναγκών και εμένα μου έκαναν πολλά πράγματα triggered και έχανα την ψυχραιμία μου.

Σε αυτό το post θα μιλήσω για τα ελληνικά βιβλία που με βοήθησαν πολύ.

Ξεκινάω με το τοπ οφ δε τοπ που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι: Αναθρέφοντας τα παιδιά μας, αναθρέφουμε τον εαυτό μας. Ένα βιβλίο Βίβλος κατ’ εμέ όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα. Δίνει μια άλλη οπτική και τι πραγματικά περιμένουν τα παιδιά από εμάς. Να είμαστε εκεί πραγματικά ώστε να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες και γεμάτα αυτοεκτίμηση οντότητες. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να γεμίσουμε με αυτοεκτίμηση τα παιδιά μας.

Συνεχίζω με ένα εξίσου ενδιαφέρον βιβλίο του πολύ αγαπημένου Daniel Siegel: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του. Μιλάει για πιο τεχνικά θέματα όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και πως μπορούν να επεργαστούν την κάθε προσλαμβάνουσα.

Τέλος θα αναφερθώ στο “Πώς να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν. Με πολύ απλά παραδείγματα κατευθείνει τους γονείς στο πως μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να σας μιλάνε. Για τα πιο απλά ως τα πιο σύνθετα. Πόσες φορές εξάλλου μας έχει συμβεί το εξής: -Πως πέρασες αγάπη μου σήμερα στο σχολείο;- Καλά…… and that’s it.

Τέλος Νο 2! Παραλίγο να ξεχάσω το Γονείς Απλά! Η Κόκκινη Καμέλια, το λέει και το ξαναλέει εξάλλου, ότι είναι ένα από τα πολύυυυ βοηθητικά βιβλία. Εμένα δεν ήταν και τόσο, γιατί πολύ απλά ήδη εφαρμόζαμε τα περισσότερα από ότι γράφει στο βιβλίο του. Εξάλλου πιστεύω στη Waldorf παιδαγωγική πολύ περισσότερο από κάθε άλλη. (Έχει πολλές επιρροές το βιβλίο). Μιλάει για το πόσο βοηθητικός είναι ο ρυθμός, η απλότητα και το “καθαρό” περιβάλλον στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Σε επόμενο post θα αναφερθώ σε ξενόγλωσσα (είναι πολύ περισσότερα, ελπίζω να περιοριστώ σε 3-4)

Ελάτε να γεμίσουμε αυτή τη λίστα και με δικά σας αγαπημένα. Περιμένω σχόλια, μηνύματα, email, ότι σας βολεύει.

Το post περιέχει affiliate links. Δεν πληρώνομαι για να τα διαφημίσω, αλλά αν αγοράσεις απλά συμβάλλεις στη ζωή αυτού του blog. Διάβασε λεπτομέρειες για το τι είναι affiliate links εδώ.

2 comments

  1. Pingback: Πως να αγαπάς τον εαυτό σου όταν είσαι γονιός - Να σ'αγαπάς

  2. Pingback: Αγαπημένα ξενόγλωσσα βιβλία γονεϊκότητας - Να σ'αγαπάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.