Φροντίδα προς τον εαυτό

Ξηρό μασάζ (Dry brushing)

Τελευταία διαβάζω όλο και περισσότερο για το dry brushing ή αλλιώς ξηρό μασάζ. Άλλοι το θέλουν γιατί αφήνει πραγματικά λείο και απαλό το δέρμα του σώματος, άλλοι -όπως εγώ- κυρίως για το λεμφικό σύστημα.

Πριν μερικά χρόνια μια αισθητικός παρατήρησε ότι έχω πολύ πρησμένους αστραγαλούς. Της εξηγώ ότι είναι από την φύση τους έτσι, όπως και της μητέρας μου και της γιαγιάς μου, αλλά μετά στο σπίτι συνειδητοποίησα ότι όντως είναι πιο πρησμένοι από το φυσιολογικό. Ανέφερε κάτι στα πεταχτά η εξυπηρετική κυρία για λεμφικό μασάζ, αλλά την αγνόησα παντελώς. Θύμηθηκα όμως τις αγαπημένες mommypotamus και wellnessmama που μιλάνε συχνά για την ενίσχυση του λεμφικού συστήματος με αρκετούς τρόπους και ένας εξ αυτών το dry brushing.

Πλεονεκτήματα

Όπως μόλις ανέφερα λοιπόν, το dry brushing ενισχύει τo λεμφικό σύστημα και κυρίως βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες μόνο του

Απολέπιση. Καλύτερο από κάθε άλλο προϊόν peeling. Η ιδανική βούρτσα για ξηρό μασάζ είναι να είναι από φυσική σκληρή τρίχα και να γίνεται σε στεγνό δέρμα πριν το ντουζ. Στο ντουζ θα αφαιρεθούν και όλα τα νεκρά κύτταρα που έχουν έρθει στην επιφάνεια από το dry brushing.

Κυτταρίτιδα. Λέγεται ότι βοηθάει πολύ στην λείανση της περιοχής της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις και κυρίως δεν υπάρχουν έρευνες που να το επιβεβαιώνουν. Όπως, επίσης και το γεγονός ότι “δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για την κυτταρίτιδα, είναι γονιδιακό” είναι και αυτό μύθος. Δεδομένου ότι προσωπικά δεν με απασχολεί αυτό το θέμα (έχω, αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί, έχω πολύ πιο σημαντικά θέματα να λύσω), δεν το έχω ψάξει περαιτέρω.

Και ναι, όταν το διάβαζα στην wellnessmama, δεν το πίστευα. Energy booster έλεγε και για αυτό μην το κάνεις βράδυ γιατί θα σε γεμίσει ενέργεια. Μαντέψτε, πότε το έκανα πρώτη φορά; Σωστά! Βράδυ. Αλλά ένιωθα απίστευτη ευεξία (τον ύπνο τον έχω σχετικά εύκολα, δεν δυσκολεύτηκα) και ξύπνησα την επόμενη μέρα και με το που έφυγαν τα παιδιά για το σχολείο (έχω μισή ώρα μέχρι να πάω στη δουλειά!), ήθελα να το επαναλάβω. Είναι εθισμός πάντως 🙂

Πως θα το κάνετε:

Υπάρχουν δύο διαφορερικοί τρόποι:

  1. Αν ο στόχος είναι η ενίσχυση του λεμφικού συστήματος τότε θα πρότεινα αυτό όπου το κάνετε 1-2 φορές την εβδομάδα:

2. Αν ο στόχος είναι όλοι οι υπόλοιποι (κυτταρίτιδα, λείο δέρμα, απολέπιση), τότε υπάρχει αυτός ο τρόπος που είναι μακράν πιο εύκολος και μπορείτε να τον επαναλάβετε από 3 έως 7 φορές την εβδομάδα.

Η βούρτσα που έχω εγώ και την έχω αγαπήσει είναι αυτή *

* Affiliate link, nonsponsored

Tags:

2 comments

  1. Ειναι υπέροχο το μπλοκ σας και έχετε κανει μια απίστευτα όμορφη και ενημερωτική δουλειά! Τυχαία σας βρηκα ψάχνοντας πληροφορίες για τον επαναθηλασμο!

    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.