Φροντίδα προς τον εαυτόΨυχολογία

Επιλέγω ευτυχία

Και ενώ διαβάζω παντού τους στόχους που βάζουν όλοι οι υπόλοιποι στη ζωή τους, και ενώ ήμουν έτοιμη να διαμορφώσω το τελικό στήσιμο του vision board για το 2021, και ενώ τελευταία έχω ενθουσιαστεί με πολλά δημιουργικά χόμπυ και ήθελα συνέχεια να αλλάζω τους στόχους μου για να τα συμπεριλαμβάνω όλα, ΜΠΑΜ.

Ήρθε πάλι στο μυαλό ένα άρθρο, που ενώ το είχα διαβάσει στο παρελθόν, το είχα διαγράψει για κάποιο λόγο από εκεί. Αλλά ξαναδιαβάζοντας το είδα ότι εκεί ήταν κρυμμένος Ο στόχος. Με το Ο κεφαλαίο. Αυτός που είναι κάτω από όλα, η βάση, η αρχή, το κίνητρο για όλα τα άλλα: Να επιλέξω επιτέλους να είμαι ευτυχισμένη.

Και έτσι όπως περίφημα που τα λέει η Αλεξάνδρα, που της τα είπε η φίλη της η Νατάσσα, που υποθέτω το άκουσε από κάπου αλλού, θέλω να συνεχίσω αυτή την αλυσίδα και να μεταδώσω και σε εσένα αυτό που ήταν η αιτία να δημιουργηθεί αυτό το blog.

Να επιλέξεις την ευτυχία. Όπως και αν είσαι. Σε όποια κατάσταση και αν σε βρίσκει, με τα κουτσά και τα στραβά που άφησε το 2020 πίσω του. Παντού μπορούμε να την βρούμε.

Μπορώ να κάνω πολλές προσωπικές εξομολογήσεις, όπως το ότι δεν μου αρέσει η δουλειά μου αλλά επειδή δεν είναι εύκολο να φύγω για πολλούς προσωπικούς λόγους, επιλέγω να βρω την ευτυχία πλέον με τα υπάρχοντα δεδομένα μου. Να αντισταθμίζω τη δημιουργικότητα μου αλλού. Σε πολλά χόμπυ. (Αναμένεται κανούριο ποστ με αυτό για να σου δώσω και εσένα έμπνευση)

Ψάχνω να βρω την ευτυχία στη στιγμή. Σε αυτό που ζω τώρα και να είμαι ευγνώμων για αυτό που έχω. Γιατί κυρίως έχω υγεία. Και αν τη χάσω για μερικές περιόδους, για μικροπράγματα και πάλι να μπορώ να σκέφτομαι θετικά.

Δεν είναι εύκολο. Ειδικά να το λέω εγώ που είμαι φύση απαισιόδοξη. Που μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον, όπου η ευτυχία ήταν ύποπτη, σαν απαγορευτικό. Όμως όλα μπορούν να αλλάξουν. Πόσο μάλλον να το κάνουν άνθρωποι οι οποίοι είναι γονείς και είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της επόμενης γενιάς.

Ας ζήσουμε λοιπόν σαν να ετοιμαζόμαστε για ένα πάρτυ. Και να είμαστε σε θέση να το αναγνωρίσουμε όταν έρχεται αυτό το “πάρτυ”

Tags:

One comment

  1. Pingback: Τι είναι η θετική ψυχολογία; - Να σ'αγαπάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.