ΔιατροφήΦροντίδα προς τον εαυτόΨυχολογία

Οχι άλλες συμβουλές για το σώμα, όχι άλλες διαίτες!

Κάνεις το λάθος να ανοίξεις τηλεόραση, και ειδικά τώρα που πλησιάζει για τα καλά το καλοκαίρι, τα 2/3 των διαφημίσεων είναι για τις λίγες θερμίδες των φαγητών, για τα συμπληρώματα διατροφής, για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου.

Το οποίο σώμα των ονείρων σου, δεν ΠΡΕΠΕΙ να έχει κυτταρίτιδα, δεν πρέπει να έχει άσχημες αναλογίες, δεν πρέπει να είναι κοντό, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ψηλό, δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αδύνατο, δεν πρέπει να είναι χαλαρή η κοιλιά σου- τι και αν γέννησες, δεν πρέπει να έχει ραγάδες, δεν πρέπει να είναι όπως είσαι τώρα. Αλλιώς δεν θα αρέσεις.

Αν είσαι άντρας, δεν πρέπει να είσαι κοντός, δεν πρέπει να είσαι πλαδαρός, πρέπει τα μπράτσα σου να έχουν συγκεκριμένες αναλογίες, οι κοιλιακοί σου πρέπει να είναι καθαρά σχηματισμένοι, αλλιώς δεν είσαι άντρας!

Στα ιντερνέτια δε, ακόμα μεγαλύτερος χαμός. “Προλαβαίνεις να αδυνατίσεις, μέσα σε 5-10 μέρες, να χάσεις τα 10 κιλά που θέλεις για να είσαι κορμάρα στην θάλασσα!!”

Όχι άλλο body shaming! Καιρός να φιλτράρουμε τι θέλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε. Και ειδικά αν έχεις μικρά παιδιά, φίλτραρε τι θες να ακούνε και τι μηνύματα τους περνάνε υποσυνείδητα. Να μην μιλήσω για τα περιοδικά μόδας, που ναι μεν δεν μπαίνουν στο δικό μας σπίτι και τα έχω ξεχάσει, αλλά κυκλοφορούν ακόμα.

Το σημαντικότερο είναι να νιώθουμε μέσα στο σώμα μας υγιείς και να το φροντίζουμε όπως θα θέλαμε να το κάνουν για εμάς οι γονείς μας όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Αν δεν μπορούμε, δεν είναι οι διατροφολόγοι και οι δίαιτες εξπρές που έχουμε πραγματικά ανάγκη, αλλά έναν ουσιαστικό θεραπευτή. Επίσης μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που με ένα google search βρίσκουμε πολλά άρθρα, είναι το mindfulness eating.

Θα χαρώ να ακούσω την γνώμη σου/ άποψη σου πάνω στο θέμα γιατί με απασχολεί τελευταία αρκετά, στα σχόλια εδώ ή στα facebook ή στο instagram ή ακόμα και στο email info@nasagapas.gr

Photo by i yunmai on Unsplash

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.