Φροντίδα προς τον εαυτόΨυχολογία

Πως να αναπτύξεις τη δημιουργικότητα σου;

Πριν δυο χρόνια περίπου τέτοια εποχή, έψαχνα ένα μεταπτυχιακό να κάνω που θα με βοηθούσε να πήγαινα παρακάτω και ως Αντιγόνη αλλά και στη δουλειά μου. Και συνειδητοποίησα ότι όλα όσα έψαχνα γυρνούσαν γύρω από τη γραφιστική. Έχω ήδη ένα πτυχίο ως μηχανικός πληροφορικής και το μεταπτυχιακό που βρήκα ήταν Γραφιστική και Πολυμέσα. Ενθουσιάστηκα, μετρούσα αντίστροφα μέχρι να αρχίσω και να πιάσω τα βιβλία στα χέρια μου.

Και ήρθαν τα βιβλία και οι πρώτες μέρες σπουδών και μαζί ήρθε και η απογοήτευση. Όλοι οι συνάδελφοι-συμφοιτητές είχαν κάποια καλλιτεχνική βάση. Εγώ ούτε μια. Απογοητεύτηκα, ήρθαν οι πρώτοι χάλια βαθμοί από τις μακέτες μου. Δεν είχα καμία προσλαμβάνουσα, δεν είχα ίχνος αισθητικής, ίχνος γνώσης πάνω στο αντικείμενο.

Εν τέλει τα παράτησα ΚΑΙ για άλλους λόγους. Αλλά…. αλλά από εκείνη την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με αυτό το αντικείμενο και όλοι μου έλεγαν ότι η αρχή είναι να αποκτήσω ερεθίσματα. Και δεν σταμάτησα από τότε.

Οι πρώτες εμπειρίες:

  • Πήγαινα σε μουσεία και εκθέσεις καλών τεχνών πέρσι που μπορούσαμε και θα είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλω να κάνω όταν πάλι ανοίξουμε μετά τον κορονοϊό (Ερωτεύτηκα το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σίγουρα θα πάμε και με τα παιδιά, πέρσι πήγα μόνο με τον σύζυγο και ήταν ένα από τα πιο ωραία ραντεβού μας) .
  • Διάβαζα ηλεκτρονικά περιοδικά με σχέση την γραφιστική, την ζωγραφική, τις καλές τέχνες γενικά και βρήκα και κάποια βιβλία πάνω σε αυτό.
  • Κάνω follow ωραία # στον instagram, όπως για Interior design, design, Photography, arts, κλπ. και ευφραίνεται το μάτι και η ψυχή μου
  • Βρήκα υπέροχα δωρεάν μαθήματα στο coursera και πολύ φθηνά στο domestika για να αρχίσω να ελευθερώνω τη δημιουργικότητα μου, οπουδήποτε. (εκεί βρήκα και πολύ ωραίες πηγές για τα πιο πάνω βιβλία, περιοδικά, sites)
  • Στο youtube (και στο google γενικά εννοείται) βρήκα tutorials για ό,τι μπορείς να φανταστείς.
  • Και εννοείται θεατρικές παραστάσεις και τις υπέροχες αρτίστικες εκπομπές της ΕΡΤ και της Deutsche Welle.

Και έτσι συνειδητοποίησα, ότι τρελαίνομαι για την μαγειρική, την καλλιγραφία (ο ορισμός της αισθητικής η Ελπίδα), το κέντημα (το κουτί της craftpod με έκανε να το αγαπήσω, αλλά και η Αλεξάνδρα) , το bullet journing, το interior design. Και θέλω να μάθω άλλα τόσα ακόμα, αφού πρώτα γίνω ακόμα καλύτερη στα προαναφερθέντα κυρίως, αλλά και στη φωτογραφία, στην ζωγραφική, στο scrap booking. Και αν χωράει και η κηπουρική σε όλα αυτά κάπου, θέλω και εκεί να γίνω καλύτερη, γιατί τα ψοφάω τα έρμα…

Ελπίζω να έδωσα ιδέες για να αναπτύξετε και εσείς τη δημιουργικότητα σας, την αισθητική σας και να αποκτήσετε νέα χόμπυ.

Photo by Nathana Rebouças on Unsplash

*Όλα όσα αναφέρονται είναι καθαρά δική μου άποψη, πηγές που βοήθησαν μόνο εμένα, δεν είναι τίποτα χορηγούμενο.

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.